Инфо

 

О ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ


Горњи Милановац је основан 1853. и један је од најмлађих градова Србије. Он је центар општине Горњи Милановац. Налази се у централној Србији, у долини реке Деспотовице, између планине Рудник на северу и Вујан на југу.


Град има око 25.000 становника. Горњи Милановац је један од ретких градова у Србији чији су потпуни план града пре изградње пројектовали бечки архитекти и он се од свог оснивања развијао по урбанистичком плану.


Надморска висина у центру града износи 332 метра. Средња годишња температуре износи 9 - 10° C. Јули је најтоплији месец, а јануар најхладнији. Ветрови на подручју нису изражени. Релативна влажност ваздуха у граду износи просечно 78,5% у току године.


gornji milanovac

ПУТНА МРЕЖА


Кроз Горњи Милановац пролази пут првог реда (Ибарска магистрала) који га на северу повезује са Београдом (122 км) на југу са Чачком (22 км), Ужицем (80 км) Златибором (107 км), црногорским приморјем (Петровац на мору 410 км) и Скопљем (314 км). Од Краљева ибарска магистрала има погодну везу са познатим бањама (Матарушка Бања, Врњачка Бања, Рибарска Бања, итд.) планинским и скијашким центрима (Гоч, Копаоник и Јастребац) и културно историјским споменицима (Студеница, Жича, Љубостиња и Лазарица), као и градским насељима Трстеником и Крушевцом, који има везу са аутопутем Београд - Ниш - Скопље - Ђевђелија - Солун.


На истоку град и општина су повезани трансвезалом асфалтног пута са Гружом и Крагујевцом (44 км) и на западу преко Прањана са Пожегом (60 км). Веза према западу постоји и са Дивчибарама, Рајцом и Ваљевом (90 км). Горњи Милановац је такође повезан асфалтним путевима са свим насељима којом гравитирају унутар општине. Горњи Милановац је преко Чачка повезан пругом у Пожеги за железничку магистралу Београд - Бар.


Из свих путних праваца, преласком моста код стадиона СД Таково, долази се после 300м до наше хале.


putna mreza


СМЕШТАЈНИ КАПАЦИТЕТИ


Због недовољних смештајних капацитета у граду нисмо у могућности да организујемо вишедневна спортска такмичења са великим бројем учесника, али спортски капацитети и људски ресурси су у функцији и за најсложенијие спортске и културно-уметничке догађаје. Уколико би потенцијалним организаторима одговарало, смештај већег броја такмичара би се могао организовати у хотелу Неда на Руднику (12км) или у мотелу Ливаде у Прељини (15км).


Ћир    Lat
Пратите нас
     Панорама Србије

 
brezaКонтакт

Пишите нам


Адреса

Корчагинова бб
32300 Гор. Милановац, Србија
 
+381 (0) 60 077 44 21
+381 (0) 32 712 436
 
srcgm@mts.rs
info@sportskahalabreza.com
www.sportskahalabreza.com

Пратите нас