Спортска хала Бреза

 

Захваљујући пре свих покојном Председнику општине Дражимиру Марушићу, изграђена је прелепа спортска хала у Горњем Милановцу. Он је својом одлучношћу и упорношћу највише допринео да спортисти и сви грађани општине Горњи Милановац имају репрезентативни објекат којим се могу поносити и на коме се могу одржавати такмичења највишег нивоа у рукомету, кошарци, одбојци и футсалу али и друге врсте спортских и културно-уметничких садржаја.


sportska hala breza

Хала је у потпуности изграђена издвајањем средстава грађана Општине Горњи Милановац самодоприносом и буџетским средствима локалне самоуправе без учешћа републичких средстава и једна је од ретких спортских објеката који има употребну дозволу.


Хала је започета као заједнички пројекат Општине Горњи Милановац и словеначке фирме МАНФРЕДА. Извођач радова у почетку је била фирма СВИН из Горњег Милановца и затим КВАДЕР из Ариља са подизвођачима. Велики допринос изградњи хале дали су Радојица Савић, секретар МЗ Горњи Милановац, Милован Марушић и Драшко Јаснић али и бројни градитељи, надзорни органи, Јавна предузећа и приватне фирме из Србије и иностранства.


Површина хале је око 3500м2 од чега је 1100м2 површина игралишта прекривеног висококвалитетним паркетом норвешко-немачке фирме BOEN који задовољава стандард EN (DIN) 18032.2 као и најстрожије еколошке стандарде за спортске подове.


sportska hala breza    sportska hala breza

Због промене правила кошаркашке игре били смо принуђени да након непуне две године коришћења хале избришемо део линија, обележимо нове и поново лакирамо површину паркета најквалитетнијим лаком за спортске терене шведске фирме БОНА. Лак такође задовољава поменути стандард али и стандард FIBA.


Хала је комплетно опремљена спортском опремом италијанске фирме SPORT-SYSTEM и задовољава критеријуме за одржавање најквалитетнијих спортских догађаја. У хали има 1500 седећих места, а у зависности од врсте догађаја капацитет се може и знатно повећати. Имамо четири врло модерне и функционалне свлачионице са купатилима и санитарним чворовима за играче и једну за судије као и справарницу у коју смештамо опрему и реквизите који тренутно нису потребни у хали.


Хала је потпуно климатизована са ефикасним грејањем на земни гас и хлађењем уз помоћ чилера на електричну струју. Радове на грејању и хлађењу извела је фирма АЛФАКО из Чачка.


Семафор задовољава и најзахтевније критеријуме спортских савеза, а разглас је одличног квалитета. Осветљење у хали је преко 1200 lux-а и потпуно задовољава потребе најзахтевнијих тв преноса. Објекат је покривен видео надзором са 16 камера 24 часа дневно.


На жалост, хала није у потпуности завршена. Потребно је завршити анекс спортске хале од 740м2 у коме треба да се смести мала, вишенаменска сала, модерна теретана и спорт кафе са пратећим садржајима. Тиме би се комплетирала понуда и омогућило свим корисницима да задовоље своје потребе за побољшањем психофизичких способности и постизањем врхунских спортских резултата.


sportska hala breza

Отворили смо књигу утисака која је увек на располагању свим корисницима. До сада су у њој само похвале за лепоту хале, врхунске услове, утисак, функционалност, чистоћу, срдачност особља, гостопримство, организацију...


Позивамо све људе добре воље да нас посете и да користе наше услуге. Добро нам дошли!


Решење о додели имена спортској хали Бреза
Решење о одређивању амблема спортске хале Бреза
Говор председника општине поводом отварања спортске хале Бреза
Ћир    Lat
Пратите нас
     Панорама Србије

 
brezaКонтакт

Пишите нам


Адреса

Корчагинова бб
32300 Гор. Милановац, Србија
 
+381 (0) 60 077 44 21
+381 (0) 32 712 436
 
srcgm@mts.rs
info@sportskahalabreza.com
www.sportskahalabreza.com

Пратите нас