Вести Рукомет / Рукомет (ж): Реми на крају првенства

 

Последњи меч у такмичарској сезони 2015/2016 рукометашице ЖРК „Металац АД“ из Горњег Милановца су одиграле пред својом публиком у спортској хали „Бреза“.


Противник у мечу 16. кола Прве лиге – Запад, који је директно одлучивао о пласману на другу позицију, била је екипа ЖРК „Жупа“ из Александровца.


Током целог првог полувремена вођена је равноправна борба. Домаће играчице имале су благу предност од једног до два гола све до 26. минута. Александровчанке тада успевају да стигну и престигну предност „Металца АД“ па се на одмор отишло са резултатом 08:10.


У наставку сусрета знатно боља игра гошћи. Предност „Жупе“ расла је све до 47. минута, када је било максималних +5 (14:19). Уследио је „тајм-аут“ домаће екипе, знатно боља игра и велика драма у последња два минута сусрета. Горњомилановчанке су успеле да изједначе резултат у 59. минуту, али и да дођу до предности у последњем минуту меча (23:22). Када је око 150 посетилаца у хали „Бреза“, који су током читавог меча здушно бодрили домаће рукометашице, помислило да је меч резултатски решен, уследио је шок. Сирена на семафору се огласила за крај, али је гошћама остало да изведу „деветерац“, који су оне уз доста среће реализовале за коначних 23:23.


Према оцени тренера најбоље играчице на овом мечу биле су Маја Ранковић код домаће и Јелена Кнежевић (6) код гостујуће екипе.


ЖРК „Металац АД“: Поповић, Раловић 2, Јеремић А, Ђурђић 7, Урошевић 2, Ненадовић, Стојановић, Јовичић 2, Глишовић (к) 7, Јеремић М. 2, Ранковић, Јанковић 1. Тренер: Слободан Јевтовић; Технички руководилац: Ивана Танасковић.


ЖРК „Жупа“: Весић, Ћоћић 3, Кнежевић С. (к) 1, Бабић, Кнежевић Ј. 6, Милетић 4, Кованџић, Ђокић Ј, Кнежевић А, Бежановић 4, Богдановић, Марић, Ђокић М. 5. Тренер: Јовица Величковић; Технички руководилац: Радич Милисављевић.


Седмерци: ЖРК „Металац АД“ – 3/3, ЖРК „Жупа“ – 2/5.


Искључења: ЖРК „Металац АД“ – 12 минута, ЖРК „Жупа“ – 12 минута.


Судије: Александар Рилак и Предраг Обрадовић из Крагујевца.


Делегат: Здравко Матовић из Крагујевца.sportska hala breza


sportska hala breza


 
brezaКонтакт

Пишите нам


Адреса

Корчагинова бб
32300 Гор. Милановац, Србија
 
+381 (0) 60 077 44 21
+381 (0) 32 712 436
 
srcgm@mts.rs
info@sportskahalabreza.com
www.sportskahalabreza.com

Пратите нас