Вести Рукомет / Рукомет (м): Победа у драматичном сусрету

 

Рукометаши РК „Омладинац“ из Горњег Милановца забележили су прву првенствену победу у заосталом мечу 14. кола Прве лиге – Запад, против РК „Раднички 2“ из Крагујевца.


Око 150 посетилаца у спортској хали „Бреза“ имало је прилику да прати изузетно узбудљив и неизвестан меч, нарочито у последњих 15 минута.


Након почетне предности домаћих (1:0), млада и полетна екипа из Крагујевца користи грешке играча „Омладинца“ и веома брзо долази до предности од 4 гола (3:7). До краја првог полувремена Горњомилановчани успевају да дођу до минуса од једног гола (11:12), али је „Раднички“ на полувреме отишао са предношћу од 12:16, највише захваљујући великом броју промашених „зицера“ од стране домаће екипе.


У наставку сусрета рукометаши „Омладинца“ крећу знатно храбрије и квалитетније, како у одбрани, тако у нападу, па је у 37. минуту на семафору стајало 16:17. Крагујевчани тада, поново, користе низ грешака и промашаја домаћина и долазе до предности од 19:23 у 49. минуту меча. Када се чинило да је пораз неизбежан, као да је поптуно друга екипа „Омладинца“ изашла на терен.


Неупоредиво већа жеља, борбеност, ангажовање, прецизност и велика подршка публике допринели су да домаћи стигну и престигну предност „Радничког 2“. У 58. минуту дошло је до тоталног резултатског преокрета. Рукометаши „Омладинца“ су стигли до предности од 26:25 па су уследила изузетно напета и узбудљива два минута сусрета. Одлична одбрана и гол за 27:25 донели су жељено растерећење у игри домаћих, а меч је завршен резултатом 28:26.


Најбољи појединци на мечу, према оценама тренера, били су Свето Стефановић (8) у домаћој и Алекса Веселиновић (8) у гостујућој екипи.


РК „Омладинац“: Благојевић, Стефановић 8, Јоветић 5, Поломи, Пантовић, Недељковић 2, Марић (к) 7, Лазаревић 1, Милић 2, Марјановић, Ивановић, Илић, Спалевић 1, Ацовић 1, Браловић, Милановић 1. Тренер: Ивица Адамовић


РК „Раднички 2“: Јовановић (к), Рајовић 2, Ристић, Веселиновић 8, Станишић, Кнежевић 6, Пешић, Стојановић 1, Мутавџић 5, Јелић 1, Барјактаревић 3. Тренер: Горан Веселиновић; Помоћни тренер: Васко Станишић.


Седмерци: РК „Омладинац“ – 1/3, РК „Раднички 2“ – 1/2.


Искључења: РК „Омладинац“ – 0 минута, РК „Раднички 2“ – 0 минута.


Судије: Александар Анђић и Мирко Бјелица из Аранђеловца.


Делегат: Владан Вујић из Тополе.sportska hala breza


sportska hala breza

stoni tenis    stoni tenis    stoni tenis   
stoni tenis    stoni tenis    stoni tenis   

 
brezaКонтакт

Пишите нам


Адреса

Корчагинова бб
32300 Гор. Милановац, Србија
 
+381 (0) 60 077 44 21
+381 (0) 32 712 436
 
srcgm@mts.rs
info@sportskahalabreza.com
www.sportskahalabreza.com

Пратите нас