Вести Одбојка / Одбојка (м): Наши кадети на финалном турниру

 

Одбојкашки савез Србије поверио је организацију једне полуфиналне групе кадетског Првенства Србије одбојкашком клубу "Металац – Таково" из Горњег Милановца.


ЈП "Спортско-рекреативни центар" Горњи Милановац пружио је техничку подршку организацији турнира на коме су учествовали: ОК "Јединство" из Старе Пазове, ОК "Партизан" из Београда, ОК "Партизан" из Липлјана и ОК "Металац – Таково" из Горњег Милановца.


Све утакмице одигране су у спортској хали "Бреза" у Горњем Милановцу.


Делегат у име ОСС био је Зоран Мурић, судије: Владан Тодоровић, Јован Глишић и Александар Глишић, записничари: Јелена Јестровић и Милица Љубинковић, лекари: Др. Сања Ђуровић и Др. Бојан Лазић.


У првој утакмици, домаћа екипа, "Металац – Таково" играла је одлично и убедлјиво победила вршњаке из Старе Пазове са 3:0, по сетовима 25:13, 25:19 и 25:19. Разноврсна игра у полју, снажни сервиси и смечеви те одличан блок били су формула победе домаћина.


Друга утакмица била је знатно узбудлјивија, нарочито у прва два сета, када је приказана врхунска одбојка за овај узраст. Састале су се екипе ОК "Партизан" из Београда и ОК "Партизан" из Липлјана. Први сет су, после изједначене игре, добили Београђани, а други, после изванредне игре, нарочито крајем сета, екипа из Липлјана. Када су се сви у публици понадали да ће и у наставку гледати узбудлјив меч, дошло је до пада у игри Липлјанаца и знатно болје игре Београђана. Преостала два сета београдски "Партизан" убедлјиво је добио. Меч је завршен резултатом 3:1 (35:33, 21:25, 25:16 и 25:13) у корист ОК "Партизан" из Београда.


Друго коло отворили су ОК "Металац – Таково" и ОК "Партизан" из Липлјана. Горњомилановчани су поновили сигурну игру и савладали госте са 3:0, по сетовима 25:22, 25:14 и 25:23. Тренер домаће екипе пружио је шансу и играчима који до сада нису били у првом плану, али победа није долазила у питање.


Јединство је у првом сету пружило жилав отпор фавориту, београдском "Партизану". Међутим други и трећи сет "Партизан" је убедлјиво добио и остварио максималну победу од 3:0 (30:28, 25:12 и 25:15).


Према очекивању, у трећем колу, ОК "Партизан" из Липлјана победио је кадете ОК "Јединство" из Старе Пазове са 3:1 (23:25, 25:18, 25:23 и 25:22). Најмлађа екипа Пазовчана борила се достојанствено и добила први сет. Липлјанци су у наставку заиграли чвршће, победили са 3:1 (23:25, 25:18, 25:23 и 25:22) и заслужено освојили треће место.


Шлаг на торти био је одлучујући меч између екипа ОК "Партизан" из Београда и ОК "Металац – Таково". Наши одбојкаши славили су резултатом 3:1 (26:24, 18:25, 19:25 и 21:25). Партизан је добио изједначен први сет минималном разликом. Следећа три добили су Горњомилановчани ношени изванредним навијањем око две стотине навијача. Створена је фантастична атмосфера спортским навијањем без најмањег инцидента. Утакмица је била веома квалитетна и штета је што је једна екипа мора да испадне из далјег такмичења. Екипа ОК "Металац – Таково" заслужено је освојила прво место и изборила пласман на финални турнир.


Желимо им да се не задоволје постигнутим јер имају квалитет за веће домете!


Организација је била на изузетно високом нивоу, а горњомилановачка публика имала је прилику да види велики број талената који су показали висок ниво одбојкашког знања, тако да за будућност српске одбојке не треба бринути. Само им треба обезбедити максималне услове и посветити заслужену пажњу како би постигли врхунске резултате у блиској будућности.


Сви учесници заслужују честитке на фер, коректној и квалитетној игри, а нарочито тренери и играчи домаће екипе.


sportska hala breza

Ћир    Lat
Пратите нас
     



Панорама Србије

 




breza



Контакт

Пишите нам


Адреса

Корчагинова бб
32300 Гор. Милановац, Србија
 
+381 (0) 60 077 44 21
+381 (0) 32 712 436
 
srcgm@mts.rs
info@sportskahalabreza.com
www.sportskahalabreza.com

Пратите нас