Vesti Rukomet / Rukomet (ž): Remi na kraju prvenstva

 

Poslednji meč u takmičarskoj sezoni 2015/2016 rukometašice ŽRK „Metalac AD“ iz Gornjeg Milanovca su odigrale pred svojom publikom u sportskoj hali „Breza“.


Protivnik u meču 16. kola Prve lige – Zapad, koji je direktno odlučivao o plasmanu na drugu poziciju, bila je ekipa ŽRK „Župa“ iz Aleksandrovca.


Tokom celog prvog poluvremena vođena je ravnopravna borba. Domaće igračice imale su blagu prednost od jednog do dva gola sve do 26. minuta. Aleksandrovčanke tada uspevaju da stignu i prestignu prednost „Metalca AD“ pa se na odmor otišlo sa rezultatom 23:23.


U nastavku susreta znatno bolja igra gošći. Prednost „Župe“ rasla je sve do 47. minuta, kada je bilo maksimalnih +5 (14:19). Usledio je „tajm-aut“ domaće ekipe, znatno bolja igra i velika drama u poslednja dva minuta susreta. Gornjomilanovčanke su uspele da izjednače rezultat u 59. minutu, ali i da dođu do prednosti u poslednjem minutu meča (23:22). Kada je oko 150 posetilaca u hali „Breza“, koji su tokom čitavog meča zdušno bodrili domaće rukometašice, pomislilo da je meč rezultatski rešen, usledio je šok. Sirena na semaforu se oglasila za kraj, ali je gošćama ostalo da izvedu „deveterac“, koji su one uz dosta sreće realizovale za konačnih 23:23.


Prema oceni trenera najbolje igračice na ovom meču bile su Maja Ranković kod domaće i Jelena Knežević (6) kod gostujuće ekipe.


ŽRK „Metalac AD“: Popović, Ralović 2, Jeremić A, Đurđić 7, Urošević 2, Nenadović, Stojanović, Jovičić 2, Glišović (k) 7, Jeremić M. 2, Ranković, Janković 1. Trener: Slobodan Jevtović; Tehnički rukovodilac: Ivana Tanasković.


ŽRK „Župa“: Vesić, Ćoćić 3, Knežević S. (k) 1, Babić, Knežević J. 6, Miletić 4, Kovandžić, Đokić J, Knežević A, Bežanović 4, Bogdanović, Marić, Đokić M. 5. Trener: Jovica Veličković; Tehnički rukovodilac: Radič Milisavljević.


Sedmerci: ŽRK „Metalac AD“ – 3/3, ŽRK „Župa“ – 2/5.


Isključenja: ŽRK „Metalac AD“ – 12 minuta, ŽRK „Župa“ – 12 minuta.


Sudije: Aleksandar Rilak i Predrag Obradović iz Kragujevca.


Delegat: Zdravko Matović iz Kragujevca.sportska hala breza


sportska hala breza

Ћир    Lat
Pratite nas
     Panorama Srbije

 
brezaKontakt

Pišite nam


Adresa

Korčaginova bb
32300 Gor. Milanovac, Srbija
 
+381 (0) 60 077 44 21
+381 (0) 32 712 436
 
srcgm@mts.rs
info@sportskahalabreza.com
www.sportskahalabreza.com

Pratite nas