Vesti Odbojka / Odbojka (m): Naši kadeti na finalnom turniru

 

Odbojkaški savez Srbije poverio je organizaciju jedne polufinalne grupe kadetskog Prvenstva Srbije odbojkaškom klubu "Metalac – Takovo" iz Gornjeg Milanovca.


JP "Sportsko-rekreativni centar" Gornji Milanovac pružio je tehničku podršku organizaciji turnira na kome su učestvovali: OK "Jedinstvo" iz Stare Pazove, OK "Partizan" iz Beograda, OK "Partizan" iz Liplјana i OK "Metalac – Takovo" iz Gornjeg Milanovca.


Sve utakmice odigrane su u sportskoj hali "Breza" u Gornjem Milanovcu.


Delegat u ime OSS bio je Zoran Murić, sudije: Vladan Todorović, Jovan Glišić i Aleksandar Glišić, zapisničari: Jelena Jestrović i Milica Ljubinković, lekari: Dr. Sanja Đurović i Dr. Bojan Lazić.


U prvoj utakmici, domaća ekipa, "Metalac – Takovo" igrala je odlično i ubedlјivo pobedila vršnjake iz Stare Pazove sa 3:0, po setovima 25:13, 25:19 i 25:19. Raznovrsna igra u polјu, snažni servisi i smečevi te odličan blok bili su formula pobede domaćina.


Druga utakmica bila je znatno uzbudlјivija, naročito u prva dva seta, kada je prikazana vrhunska odbojka za ovaj uzrast. Sastale su se ekipe OK "Partizan" iz Beograda i OK "Partizan" iz Liplјana. Prvi set su, posle izjednačene igre, dobili Beograđani, a drugi, posle izvanredne igre, naročito krajem seta, ekipa iz Liplјana. Kada su se svi u publici ponadali da će i u nastavku gledati uzbudlјiv meč, došlo je do pada u igri Liplјanaca i znatno bolјe igre Beograđana. Preostala dva seta beogradski "Partizan" ubedlјivo je dobio. Meč je završen rezultatom 3:1 (35:33, 21:25, 25:16 i 25:13) u korist OK "Partizan" iz Beograda.


Drugo kolo otvorili su OK "Metalac – Takovo" i OK "Partizan" iz Liplјana. Gornjomilanovčani su ponovili sigurnu igru i savladali goste sa 3:0, po setovima 25:22, 25:14 i 25:23. Trener domaće ekipe pružio je šansu i igračima koji do sada nisu bili u prvom planu, ali pobeda nije dolazila u pitanje.


Jedinstvo je u prvom setu pružilo žilav otpor favoritu, beogradskom "Partizanu". Međutim drugi i treći set "Partizan" je ubedlјivo dobio i ostvario maksimalnu pobedu od 3:0 (30:28, 25:12 i 25:15).


Prema očekivanju, u trećem kolu, OK "Partizan" iz Liplјana pobedio je kadete OK "Jedinstvo" iz Stare Pazove sa 3:1 (23:25, 25:18, 25:23 i 25:22). Najmlađa ekipa Pazovčana borila se dostojanstveno i dobila prvi set. Liplјanci su u nastavku zaigrali čvršće, pobedili sa 3:1 (23:25, 25:18, 25:23 i 25:22) i zasluženo osvojili treće mesto.


Šlag na torti bio je odlučujući meč između ekipa OK "Partizan" iz Beograda i OK "Metalac – Takovo". Naši odbojkaši slavili su rezultatom 3:1 (26:24, 18:25, 19:25 i 21:25). Partizan je dobio izjednačen prvi set minimalnom razlikom. Sledeća tri dobili su Gornjomilanovčani nošeni izvanrednim navijanjem oko dve stotine navijača. Stvorena je fantastična atmosfera sportskim navijanjem bez najmanjeg incidenta. Utakmica je bila veoma kvalitetna i šteta je što je jedna ekipa mora da ispadne iz dalјeg takmičenja. Ekipa OK "Metalac – Takovo" zasluženo je osvojila prvo mesto i izborila plasman na finalni turnir.


Želimo im da se ne zadovolјe postignutim jer imaju kvalitet za veće domete!


Organizacija je bila na izuzetno visokom nivou, a gornjomilanovačka publika imala je priliku da vidi veliki broj talenata koji su pokazali visok nivo odbojkaškog znanja, tako da za budućnost srpske odbojke ne treba brinuti. Samo im treba obezbediti maksimalne uslove i posvetiti zasluženu pažnju kako bi postigli vrhunske rezultate u bliskoj budućnosti.


Svi učesnici zaslužuju čestitke na fer, korektnoj i kvalitetnoj igri, a naročito treneri i igrači domaće ekipe.


sportska hala breza

Ћир    Lat
Pratite nas
     Panorama Srbije

 
brezaKontakt

Pišite nam


Adresa

Korčaginova bb
32300 Gor. Milanovac, Srbija
 
+381 (0) 60 077 44 21
+381 (0) 32 712 436
 
srcgm@mts.rs
info@sportskahalabreza.com
www.sportskahalabreza.com

Pratite nas