Info

 

O GORNJEM MILANOVCU


Gornji Milanovac je osnovan 1853. i jedan je od najmlađih gradova Srbije. On je centar opštine Gornji Milanovac. Nalazi se u centralnoj Srbiji, u dolini reke Despotovice, između planine Rudnik na severu i Vujan na jugu.


Grad ima oko 25.000 stanovnika. Gornji Milanovac je jedan od retkih gradova u Srbiji čiji su potpuni plan grada pre izgradnje projektovali bečki arhitekti i on se od svog osnivanja razvijao po urbanističkom planu.


Nadmorska visina u centru grada iznosi 332 metra. Srednja godišnja temperature iznosi 9 - 10° C. Juli je najtopliji mesec, a januar najhladniji. Vetrovi na području nisu izraženi. Relativna vlažnost vazduha u gradu iznosi prosečno 78,5% u toku godine.


gornji milanovac

PUTNA MREŽA


Kroz Gornji Milanovac prolazi put prvog reda (Ibarska magistrala) koji ga na severu povezuje sa Beogradom (122 km) na jugu sa Čačkom (22 km), Užicem (80 km) Zlatiborom (107 km), crnogorskim primorjem (Petrovac na moru 410 km) i Skopljem (314 km). Od Kraljeva ibarska magistrala ima pogodnu vezu sa poznatim banjama (Mataruška Banja, Vrnjačka Banja, Ribarska Banja, itd.) planinskim i skijaškim centrima (Goč, Kopaonik i Jastrebac) i kulturno istorijskim spomenicima (Studenica, Žiča, Ljubostinja i Lazarica), kao i gradskim naseljima Trstenikom i Kruševcom, koji ima vezu sa autoputem Beograd - Niš - Skoplje - Đevđelija - Solun.


Na istoku grad i opština su povezani transvezalom asfaltnog puta sa Gružom i Kragujevcom (44 km) i na zapadu preko Pranjana sa Požegom (60 km). Veza prema zapadu postoji i sa Divčibarama, Rajcom i Valjevom (90 km). Gornji Milanovac je takođe povezan asfaltnim putevima sa svim naseljima kojom gravitiraju unutar opštine. Gornji Milanovac je preko Čačka povezan prugom u Požegi za železničku magistralu Beograd - Bar.


Iz svih putnih pravaca, prelaskom mosta kod stadiona SD Takovo, dolazi se posle 300m do naše hale.


putna mreza


SMEŠTAJNI KAPACITETI


Zbog nedovoljnih smeštajnih kapaciteta u gradu nismo u mogućnosti da organizujemo višednevna sportska takmičenja sa velikim brojem učesnika, ali sportski kapaciteti i ljudski resursi su u funkciji i za najsloženijie sportske i kulturno-umetničke događaje. Ukoliko bi potencijalnim organizatorima odgovaralo, smeštaj većeg broja takmičara bi se mogao organizovati u hotelu Neda na Rudniku (12km) ili u motelu Livade u Preljini (15km).


Ћир    Lat
Pratite nas
     Panorama Srbije

 
brezaKontakt

Pišite nam


Adresa

Korčaginova bb
32300 Gor. Milanovac, Srbija
 
+381 (0) 60 077 44 21
+381 (0) 32 712 436
 
srcgm@mts.rs
info@sportskahalabreza.com
www.sportskahalabreza.com

Pratite nas