Sportska hala Breza

 

Zahvaljujući pre svih pokojnom Predsedniku opštine Dražimiru Marušiću, izgrađena je prelepa sportska hala u Gornjem Milanovcu. On je svojom odlučnošću i upornošću najviše doprineo da sportisti i svi građani opštine Gornji Milanovac imaju reprezentativni objekat kojim se mogu ponositi i na kome se mogu održavati takmičenja najvišeg nivoa u rukometu, košarci, odbojci i futsalu ali i druge vrste sportskih i kulturno-umetničkih sadržaja.


sportska hala breza

Hala je u potpunosti izgrađena izdvajanjem sredstava građana Opštine Gornji Milanovac samodoprinosom i budžetskim sredstvima lokalne samouprave bez učešća republičkih sredstava i jedna je od retkih sportskih objekata koji ima upotrebnu dozvolu.


Hala je započeta kao zajednički projekat Opštine Gornji Milanovac i slovenačke firme MANFREDA. Izvođač radova u početku je bila firma SVIN iz Gornjeg Milanovca i zatim KVADER iz Arilja sa podizvođačima. Veliki doprinos izgradnji hale dali su Radojica Savić, sekretar MZ Gornji Milanovac, Milovan Marušić i Draško Jasnić ali i brojni graditelji, nadzorni organi, Javna preduzeća i privatne firme iz Srbije i inostranstva.


Površina hale je oko 3500m2 od čega je 1100m2 površina igrališta prekrivenog visokokvalitetnim parketom norveško-nemačke firme BOEN koji zadovoljava standard EN (DIN) 18032.2 kao i najstrožije ekološke standarde za sportske podove.


sportska hala breza    sportska hala breza

Zbog promene pravila košarkaške igre bili smo prinudjeni da nakon nepune dve godine korišćenja hale izbrišemo deo linija, obeležimo nove i ponovo lakiramo površinu parketa najkvalitetnijim lakom za sportske terene švedske firme BONA. Lak takođe zadovoljava pomenuti standard ali i standard FIBA.


Hala je kompletno opremljena sportskom opremom italijanske firme SPORT-SYSTEM i zadovoljava kriterijume za održavanje najkvalitetnijih sportskih događaja. U hali ima 1500 sedećih mesta a u zavisnosti od vrste dogadjaja kapacitet se može i znatno povećati. Imamo četiri vrlo moderne i funkcionalne svlačionice sa kupatilima i sanitarnim čvorovima za igrače i jednu za sudije kao i spravarnicu u koju smeštamo opremu i rekvizite koji trenutno nisu potrebni u hali.


Hala je potpuno klimatizovana sa efikasnim grejanjem na zemni gas i hlađenjem uz pomoć čilera na električnu struju. Radove na grejanju i hlađenju izvela je firma ALFAKO iz Čačka.


Semafor zadovoljava i najzahtevnije kriterijume sportskih saveza a razglas je odličnog kvaliteta. Osvetljenje u hali je preko 1200 luxa i potpuno zadovoljava potrebe najzahtevnijih tv prenosa.Objekat je pokriven video nadzorom sa 16 kamera 24 časa dnevno.


Na žalost hala nije u potpunosti završena. Potrebno je završiti aneks sportske hale od 740m2 u kome treba da se smesti mala, višenamenska sala, moderna teretana i sport kafe sa pratećim sadržajima. Time bi se kompletirala ponuda i omogućilo svim korisnicima da zadovolje svoje potrebe za poboljšanjem psihofizičkih sposobnosti i postizanjem vrhunskih sportskih rezultata.


sportska hala breza

Otvorili smo knjigu utisaka koja je uvek na raspolaganju svim korisnicima. Do sada su u njoj samo pohvale za lepotu hale, vrhunske uslove, utisak, funkcionalnost, čistoću, srdačnost osoblja, gostoprimstvo, organizaciju...


Pozivamo sve ljude dobre volje da nas posete i da koriste naše usluge. Dobro nam došli!


Rešenje o dodeli imena sportskoj hali Breza
Rešenje o određivanju amblema sportske hale Breza
Govor predsednika opštine povodom otvaranja sportske hale Breza
Ћир    Lat
Pratite nas
     Panorama Srbije

 
brezaKontakt

Pišite nam


Adresa

Korčaginova bb
32300 Gor. Milanovac, Srbija
 
+381 (0) 60 077 44 21
+381 (0) 32 712 436
 
srcgm@mts.rs
info@sportskahalabreza.com
www.sportskahalabreza.com

Pratite nas